Νέα αιματηρή έκρηξη στη Δαμασκό

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία την οποία έχουν εγκαταλείψει μέσα σε ένα 24ωρο περίπου 11.000 άνθρωποι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σήμερα σημειώθηκε μια ακόμα έκρηξη βόμβας παγιδευμένης σε αυτοκίνητο. Η επίθεση έγινε μπροστά από το δημαρχείο της Μουανταμίγια αλ Σαμ, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού, και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων πολιτών, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα στα νότια της συριακής πρωτεύουσας σημειώνονται συγκρούσεις και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για την διείσδυση εκατοντάδων “τρομοκρατών” στην περιοχή.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 20 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκοτώθηκαν και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν όταν τάγματα ανταρτών επιτέθηκαν στην έδρα ενός στρατιωτικού κτιρίου στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ρας αλ Άιν στην επαρχία Χασάκα στη μεθόριο με την Τουρκία, επεσήμανε η πηγή αυτή επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες και έναν γιατρό.