Αχμαντινετζάντ: Οπισθοδρομική όποια χώρα συγκεντρώνει πυρηνικά

Σε μια ακόμα διάψευση των ισχυρισμών της διεθνούς κοινότητας ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα προχώρησε την επαύριο των αμερικανικών εκλογών ο πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

“Η περίοδος και η εποχή της χρήσης πυρηνικών έχει παρέλθει. Οι πυρηνικές βόμβες δεν είναι πλέον χρήσιμες και όσοι συγκεντρώνουν πυρηνικά όπλα είναι πολιτικά οπισθοδρομικοί και είναι διανοητικά καθυστερημένοι”, δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης από το Μπαλί, όπου παρέστη σε συμπόσιο για την προώθηση της δημοκρατίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Το ιρανικό έθνος δεν επιδιώκει μία ατομική βόμβα, ούτε έχει ανάγκη να κατασκευάσει μία. Για την άμυνά μας δεν έχουμε ανάγκη από μία ατομική βόμβα”.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως αντιπρόσωποι κάθε κυβέρνησης και κάθε διεθνούς υπηρεσίας μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα του για να επαληθεύσουν πως το Ιράν δεν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα δήλωσε ανοικτός σε συνομιλίες με τον επανεκλεγέντα προέδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την επικράτηση της ειρήνης σε όλον τον κόσμο, ενώ ζήτησε να κλείσουν όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό.