Μακελειό στη Νιγηρία: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε εκκλησίες

Ένοπλοι που πιστεύεται ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σήμερα σε εκκλησίες κοντά στο Τσίμποκ, το χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας όπου στα μέσα Απριλίου είχαν απαχθεί περισσότερες από 200 μαθήτριες, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες που κάνουν λόγο για "δεκάδες" νεκρούς.

Καμιά από τις πηγές που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή απολογισμό και δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον νιγηριανό στρατό.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ένοπλοι επιτέθηκαν σε χωριά που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το Τσίμποκ και έβαλαν στόχο τις εκκλησίες.

, ο Ίνοχ Μαρκ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως η επίθεση συνεχίζεται. "Τη στιγμή που μιλάμε, δεχόμαστε επίθεση", είπε.
"Δεν μπορούμε να πούμε πόσα πτώματα υπάρχουν", δήλωσε ένας αξιωματούχος του Τσίμποκ. "Μου είπαν πως οι δράστες έκαψαν εκ θεμελίων τουλάχιστον τρεις εκκλησίες".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Νιγηριανοί στρατιωτικοί δεν απάντησαν στις εκκλήσεις του πληθυσμού για βοήθεια όταν άρχισαν οι επιθέσεις. "Απλώς έφυγαν και κρύφτηκαν στη ζούγκλα", υποστήριξε.

Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο επιζήσαντες, πως υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί από την επίθεση στο χωριό Καουτικίρι, που ανήκει στην κοινότητα του Τσίμποκ, όμως το βρετανικό πρακτορείο δεν έκανε λόγο για επιθέσεις σε εκκλησίες.