Aχμαντινετζάντ: Οι εκλογές πεδίο μάχης για τους καπιταλιστές

"Δείτε την κατάσταση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι εκλογές, που αποτελούν την έκφραση της λαϊκής βούλησης, έγιναν πεδίο μάχης για τους καπιταλιστές και μια δικαιολογία για να σπαταληθεί μια περιουσία" δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σε ομιλία του στο Φόρουμ του Μπαλί για τη δημοκρατία, σχολιάζοντας τις αμερικανικές εκλογές.

"Για το λόγο αυτό πολλά ανεξάρτητα στοιχεία, ικανά και με καθαρή καρδιά, δεν έχουν καμία ελπίδα να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη, η ελευθερία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θυσιάζονται στο βωμό του εγωισμού μιας ισχυρής μειοψηφίας", υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις αμερικανικές εκλογές δαπανήθηκαν συνολικά περίπου έξι δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ιρανός πρόεδρος εκφώνησε την ομιλία του στο πλαίσιο του Φόρουμ του Μπαλί για τη δημοκρατία, που πραγματοποιείται ως την Παρασκευή στο νησί αυτό της Ινδονησίας, με στόχο την προώθηση της δημοκρατίας στην περιοχή και με τη συμμετοχή έντεκα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Το φόρουμ αυτό δεν αποφασίζει συγκεκριμένα μέτρα και περιορίζεται σε συζητήσεις.

Εκτός από τον Αχμαντινετζάντ συμμετέχουν ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ-Μπακ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.

Με τη λίστα αυτή των αξιωματούχων, το διπλωματικό αυτό ραντεβού δίνει την ευκαιρία στον Αχμαντινετζάντ να αναζητήσει διεθνή υποστήριξη στην αντιπαράθεσή του με τη Δύση για την αμφιλεγόμενη πυρηνική πολιτική του.

Η Ινδονησία είναι στενή σύμμαχος της Τεχεράνης και την έχει ήδη επισκεφθεί ο Ιρανός πρόεδρος.