Ανθρωποκυνηγητό για την εξαφάνιση 3 Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη

Τεράστια επιχείρηση διεξάγει το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη για τον εντοπισμό 3 νεαρών Ισραηλινών που εξαφανίστηκαν πριν 6 ημέρες, την περασμένη Πέμπτη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς για την απαγωγή των τριών εφήβων,ενώ το ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή αλλά ούτε έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Από την ημέρα της εξαφάνισης των 16χρονων Γκιλ-Αντ Σαέρ και αμερικανο-ισραηλινού Ναφτάλι Φράνκελ και του 19χρονου Εγιάλ Γιφράχ, η ισραηλινή επιχείρηση έχει επεκταθεί και σε έρευνα από σπίτι σε σπίτι στη Χεβρώνα -προπύργιο της Χαμάς-καθώς και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι, στη διάρκεια εφόδων που πραγματοποίησε τη νύχτα, συνέλαβε 65 Παλαιστίνιους, οι 51 από τους οποίους είχαν απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.   

"Διεξάγουμε παράλληλα δύο επιχειρήσεις, η πρώτη έχει στόχο να βρούμε τα αγόρια, ενώ η δεύτερη έγκειται στο να δοθεί ένα σημαντικό πλήγμα στις τρομοκρατικές υποδομές και τους τρομοκρατικούς θεσμούς της Χαμάς", ανέφερε εκπρόσωπος του στρατού, υποστηρίζοντας πως ο στρατός ενεργεί υποθέτοντας πως οι τρεις νέοι "είναι ακόμη ζωντανοί". 

Συνολικά, περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από την αρχή της επιχείρησης, την περασμένη Παρασκευή. 

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε σήμερα τους υπεύθυνους της απαγωγής των τριών ισραηλινών εφήβων, τονίζοντας ότι θέλουν να "καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους" και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Ισραήλ, προκειμένου να βρεθούν τα εξαφανισμένα αγόρια.