Πολύνεκρη επίθεση καμικάζι στη Συρία

Ένα από τα πιο αιματηρά χτυπήματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας και κατ' επέκταση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, πραγματοποίησε σήμερα ισλαμιστής καμικάζι - σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών.

Τα συριακά κρατικά μέσα, όπως μετέδωσε το Reuters, αναφέρουν ότι εξερράγη βόμβα παγιδευμένη σε αυτοκίνητο κοντά σε κέντρο αγροτικής ανάπτυξης στην επαρχία της Χάμα, αλλά κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.¨

"Ένας μαχητής της Al-Nusra Front ανατίναξε τον εαυτό του. Τουλάχιστον 50 σκοτώθηκαν” είπε ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο ίδιος, κατά το Reuters, πρόσθεσε ότι ο καμικάζι “οδήγησε το αυτοκίνητό του στο κέντρο της πόλης και ανατίναξε τον εαυτό του. Ακολούθησε σειρά εκρήξεων”.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε: “Ένας τρομοκράτης ανατίναξε τον εαυτό του στο κέντρο προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες. Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν”.

Η Al-Nusra Front είναι ισλαμιστική οργάνωση, στρατιωτικό παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία που δημιουργήθηκε το 2011, μετά την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης.