Νεκροί από βύθιση φέρι σε ποταμό του Μπαγκλαντές

Ένα πορθμείο στο Μπανγκλαντές με περίπου 200 επιβάτες ναυάγησε σε έναν ποταμό κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα σήμερα, με την αστυνομία να αναφέρει ότι τουλάχιστον επτά σοροί έχουν ανασυρθεί ενώ ένα σωστικό πλοίο που έχει σταλεί στο σημείο δεν έχει φτάσει ακόμη.

Το φέρι MV Miraj-4 ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας στον ποταμό Μέγκνα στην Ρασούλπουρ της περιφέρειας Μουνσιγκάντζ, 27 χιλιόμετρα από τη Ντάκα. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 03:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας). Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ντάκα - Σαριάτπουρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

"Κατευθυνόμαστε στο σημείο με μια ομάδα διασωστών", δήλωσε ο Σάιφουλ Χάσαν Μπάνταλ, αξιωματούχος της περιφέρειας Μουνσιγκάντζ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πολεμικό ναυτικό του Μπαγκλαντές και η ακτοφυλακή έχουν στείλει ομάδες διασωστών στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ ένα πλοίο έχει αποπλεύσει από τη Ντάκα.

Σύμφωνα με τον Όλιουρ Ράχμαν, έναν αστυνομικό που βρίσκεται στην περιοχή, επτά σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ αυτών και ένα παιδί.

"Λαμβάνουμε αντικρουόμενες πληροφορίες για τον αριθμό των επιβατών την ώρα του ναυαγίου, όμως μπορούμε να πούμε ότι κυμαίνεται από 200 ως 350", επεσήμανε από την πλευρά του ο Σάιφουλ Χάσαν.