Σεισμός 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε το Μεξικό

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο Μεξικό και οδήγησε χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τα κτίρια όπου εργάζονταν και να βγουν έντρομοι στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη δυτική πολιτεία Γκερέρο και είχε εστιακό βάθος 23,9 χιλιόμετρα.  

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και, προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για εκτεταμένες καταστροφές ή θύματα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα ωστόσο, σύμφωνα με το δήμαρχο της Πόλης του Μεξικού, οι υποδομές της πόλης λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Σε ορισμένες περιοχές πάντως, υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

"Ήταν πολύ δυνατός και είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Διατηρούμε όμως την ψυχραιμία μας", δήλωσε μια κάτοικος της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες που το Μεξικό δέχεται το χτύπημα του εγκέλαδου. Στις 18 Απριλίου είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο στην ίδια περιοχή, χωρίς και πάλι να υπάρξου αξιόλογες ζημιές ή θύματα.  

Οι κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή της δόνησης και την αντίδραση εργαζομένων σε τηλεοπτικό σταθμό, οι οποίοι εγκατέλειψαν το κτίριο.