Υπό ανάκριση από το FBI ο φερόμενος βομβιστής της Βεγγάζης

Πράκτορες του FBI θα ανακρίνουν τον φερόμενο ως ένοχο για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου που στοίχισε τη ζωή του Αμερικανού πρεσβευτή.

Οι αρχές της Τυνησίας συμφώνησαν Αμερικανοί πράκτορες να κάνουν ερωτήσεις στον τυνησιακής καταγωγής ισλαμιστή, παρουσία όμως Τυνήσιων αξιωματούχων.

Την συμφωνία αποκάλυψαν δυο Αμερικανοί γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι τόνισαν σε ανακοίνωσή τους πως "δυστυχώς χρειάστηκε πολύς χρόνος για να υπάρξει συμφωνία ώστε να επιτραπεί σε Αμερικανούς ερευνητές να έχουν προσωπική επαφή (με τον αλ Χάρζι), γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα στις προσπάθειες να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης".

Οι δυο γερουσιαστές είχαν έρθει σε επαφή με τις τυνησιακές αρχές και με το FBI για το θέμα αυτό.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε πως οι πιέσεις των γερουσιαστών είναι πιθανόν να βοήθησαν ώστε να πεισθούν οι Τυνήσιοι να επιτρέψουν στο FBI να ανακρίνει τον αλ Χάρζι, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία τον Οκτώβριο, αλλά εκδόθηκε λίγο αργότερα στη γενέτειρά του Τυνησία.

Ο ακριβής ρόλος του Τυνήσιου στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν επικεφαλής των δραστών.

Η ιστοσελίδα Daily Beast έγραψε στις 23 Οκτωβρίου ότι αμέσως μόλις άρχισε η επίθεση στη Βεγγάζη, ο αλ Χάρζι ενημέρωνε μέσω κοινωνικής δικτύωσης για την εξέλιξη των συγκρούσεων. Αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα έδωσε στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τα πρώτα στοιχεία για να ερευνήσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από την αιματηρή επίθεση.