Μπόκο Χαράμ: Θα πουλήσουμε τα 223 κορίτσια που απήχθησαν

Με ένα βίντεο που κατέχει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ηγέτης της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των 223 μαθητριών τον περασμένο μήνα από το σχολείο τους. Μάλιστα όπως είπε ο Σεκάου, οι απαχθείσες θα "πωληθούν στην αγορά".

Οι αρχές της Νιγηρίας εξακολουθούν να μην έχουν την παραμικρή γνώση πού μπορεί να βρίσκονται τα νεαρά κορίτσια.

Μάλιστα, η νιγηριανή κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Κίνα καιθώς και τη συνεργασία των γειτονικών χωρών (Καμερούν, Τσαντ, Νίγηρας και Μπενίν).

Διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Νιγηρία και σε πολλές χώρες, κυρίως στη Νέα Υόρκη, όπου δεκάδες Νιγηριανοί ζήτησαν να ληφθούν πιο ουσιαστικά μέτρα.

Η Μπόκο Χαράμ που μάχεται για τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στο βορρά της χώρας έχει ήδη θέσει στο στόχαστρό της σχολεία, εκκλησίες, τζαμιά και σύμβολα του κράτους και των δυνάμεων της τάξης από το 2009. Ωστόσο η μαζική απαγωγή των κοριτσιών είναι πρωτοφανής και η πιο δραματική της ισλαμιστικής οργάνωσης, παρά την τρομοκρατική της δράση που έχει προκαλέσει το θάνατο 1.500 ανθρώπων από την αρχή του έτους.