Δεκάδες αθώοι νεκροί σε βομβαρδισμούς στο μαρτυρικό Χαλέπι

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην επαρχία του Χαλεπίου , όπου εδώ και μήνες γίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και στου κυβερνητικού στρατού. 

Σχεδόν 50 πολίτες - ανάμεσά τους επτά παιδιά - έχασαν τη ζωή τους χθες σε νέες αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε ο συριακός στρατός με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι τριάντα εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή που εξαπολύθηκε στο χωριό Αταρέμπ.

Δείτε: Συρία: Εικόνες φρίκης από βομβαρδισμό αμάχων σε αγορά

Επιπλέον, εξαιτίας των σφοδρών επιδρομών, η επαρχία και η πόλη του Χαλεπίου έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και μία εβδομάδα, αφού η ισλαμική διοίκηση των ανταρτών διέταξε να κοπούν οι γραμμές του δικτύου υψηλής τάσης για να ασκηθεί πίεση στο καθεστώς και αυτό να αναγκαστεί να σταματήσει τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή τους τελευταίους μήνες σε εκατοντάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, και έχουν εξωθήσει χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Εν τω μεταξύ, σε σφοδρές μάχες στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς και ισλαμιστές αντάρτες στοίχισαν τη ζωή 31 μαχητών, ιδίως μελών του Μετώπου αλ Νόσρα — του βραχίονα του δικτύου της αλ Κάιντα στη Συρία.

Συνολικά, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 150.000 ανθρώπους τα τελευταία τρία χρόνια.