Μπαράζ εκρήξεων στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται η εύθραυστη δημοκρατία και κοινωνική ειρήνη στην Αίγυπτο, εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα, στις 26 και 27 Μαΐου.  

Σήμερα, τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δέκα.  

Η πρώτη τη διπλή έκρηξη στοιχίσε τη ζωή ενός ταξίαρχου της αστυνομίας και λίγες ώρες αργότερα- στο ίδιο σημείο- άλλη μία έκρηξη σκότωσε έναν περαστικό.  

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πάρκο ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πολλούς ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος μετά την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως μαχητικοί ισλαμιστές έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιχειρήσεις εναντίον της αστυνομίας και στρατιωτών.  

Εχθές, βίαιες συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις, μεταξύ φοιτητών που υποστηρίζουν τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.