Αναπτερώνονται οι ελπίδες για λύση του μυστηρίου με το αεροσκάφος

Κεράκια σε τελετές στην Κίνα όπου προσεύχονται για το χαμένο Boeing

 

Ο πρώτος καλός οιωνός μετά από 12 μέρες προσπαθειών στα τυφλά για την ανεύρεση του μοιραίου Boeing 777 της Malaysia Airlines θεωρούνται τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό και είναι πιθανό να ανήκουν στο αεροσκάφος.

Αυστραλοί αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για τις έρευνες στον Ινδικό χαρακτήρισαν τα αντικείμενα αυτά ως "πιθανόν η καλύτερη ένδειξη που έχουμε" μέχρι σήμερα.

"Αυτό είναι μια ένδειξη, πιθανόν η καλύτερη που έχουμε επί του παρόντος αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι", δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) σε συνέντευξη Τύπου.

Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος "αρκετών χιλιάδων μέτρων" και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση" παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες, δήλωσε ο Γιανγκ.

Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν από δορυφόρο και το ένα από αυτά έχει μήκος 24 μέτρα.

"Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια" κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). "Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.