Σε φυλακή της Λιβύης και δεύτερος γιος του Καντάφι

Στην έκδοση του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαάντι, προχώρησαν οι αρχές του Νίγηρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λιβύης.

Ο Σααντί Καντάφι βρίσκεται ήδη σε φυλακή της Τρίπολης και στην δημοσιότητα δόθηκαν επίσημες φωτογραφίες του γιου του Καντάφι, όπου απεικονίζεται με μαλλιά και μούσια πριν την εκδοσή του και με ξυρισμένο κεφάλι όταν παραδόθηκε στις λιβυκές αρχές.

Ο 40χρονος σήμερα Σαααντί και ένας από τους επτά γιους του Καντάφι, είχε καταφύγει στο Νίγηρα μετά την πτώση του καθεστώτος το 2011 και τον θάνατο του πατέρα του και οι αρχές της Λιβύης επεδίωκαν από τότε την έκδοσή του.

Ο Σαάντι Καντάφι θεωρείται εγκληματίας και κατηγορείται για δολοφονίες διαδηλωτών κατα τη διάρκεια της εξουσίας του πατέρα του και για υπεξαίρεση ιδιοκτησιών δια της βίας και για εκφοβισμούς όταν ήταν επικεφαλής της Λιβυκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Ο Σααντί δεν είναι κατηγορούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όπως είναι ο αδελφός του Σαΐφ αλ Ισλάμ, για τον οποίο η Χάγη έχει ζητήσει την έκδοσή του από τις λιβυκές αρχές.

Αν και η Τρίπολη έχει αρνηθεί το αίτημα, εν τούτοις η λιβυκή κυβέρνηση σημειώνει πως και οι δύο γιοι του Καντάφι θα δικαστούν με βάση του κανόνες δικαίου.