Στο χάος βυθίζεται η Βενεζουέλα

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον στους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις. 

Οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ταραχές των τελευταίων ημερών, ενώ περισσότεροι από 130 είναι οι τραυματίες.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Καράκας, δύο στην επαρχία Καραμπόμπο (κεντρικά), ένας στη Λάρα (δυτικά) και ένας ακόμη στη Σούκρε (ανατολικά).    

Δεκαπεντάχρονος διαδηλωτής νεκρός στη Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τους διαδηλωτές ότι προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησής του και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες συνελήφθη με την κατηγορία ότι ηγήθηκε της εξέγερσης. Η αντιπολίτευση από την δική της πλευρά καταγγέλλει τη δυσανάλογη χρήση αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών και επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

 

Από την φυλακή όπου βρίσκεται, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες έστειλε επιστολή στους υποστηρικτές του ζητώντας τους να συνεχίσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Μαδούρο έκανε πράξη την απειλή του ότι θα εκδιώξει το CNN για την "εχθρική κάλυψη" των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα ανακάλεσε ή αρνήθηκε τις διαπιστεύσεις και τη βίζα σε δημοσιογράφους του.

Παράλληλα ο Μαδούρο πρότεινε αργά χθες στον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα να πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες. "Ζητώ να έχω έναν διάλογο μαζί σας προέδρε Ομπάμα. Δεχτείτε αυτή την πρόκληση και θα αρχίσουμε ένα διάλογο και θα βάλουμε την αλήθεια στο τραπέζι", τόνισε ενώπιον των ανταποκριτών ξένου Τύπου, δηλώνοντας επίσης έτοιμος να διορίσει νέο πρεσβευτή στις ΗΠΑ.