Λουτρό αίματος στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 145 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε καθολική εκκλησία στην Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, και από τις συμπλοκές που ακολούθησαν.

"Μέχρι στιγμής, έχουμε 8 νεκρούς και 145 τραυματίες”, δήλωσε ο Μούσα Ιλαλάχ, περιφερειακός συντονιστής της εθνικής υπηρεσίας σωστικών συνεργείων, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό ένας καμικάζι έπεσε με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του πάνω στη γεμάτη από πιστούς καθολική εκκλησία της Αγίας Μόνικας, στην πόλη Καντούνα.

Στη συνέχεια οργισμένοι χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα και άρχισαν να επιτίθενται κατά ατόμων που εκλάμβαναν για μουσουλμάνους με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο οι διαδηλωτές έκαψαν ζωντανό ένα άνδρα, ο οποίος επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το οργισμένο πλήθος τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά, αφού τον πέρασε για μουσουλμάνο.