Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου κορίτσι επειδή είχε Facebook

Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδίκασε ένα δικαστήριο ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία ένα νεαρό κορίτσι, επειδή διαπιστώθηκε ότι είχε σελίδα στο Facebook. 

Το κορίτσι, η Fatoum Al-Jassem, καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Σαρία στην περιοχή Αλ Ρέκκα, όπου οδηγήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και τη Συρία (ISIS), παρακλάδι της Αλ Κάιντα. 

Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές ζήτησαν την επιβολή του νόμου της Σαρία και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το κορίτσι είναι ένοχο για ανηθικότητα, ίσα με αυτή του εγκλήματος της μοιχείας! 

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και τη Συρίας -μία από τις πιο δυνατές ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία- κατέλαβε την πόλη το 2013 και έκτοτε έχει επιβάλλει στους κατοίκους αυστηρότατους θρησκευτικούς νόμους. 

Σύμφωνα με το CNN, οι γυναίκες της πόλης έχουν διαταχθεί "να καλύψουν την ομορφιά τους, απαγορεύεται να πηγαίνουν σε άνδρες γιατρούς ή ακόμα και να βγουν από το σπίτι χωρίς άρρενα συγγενή, ακριβώς όπως επιβάλλουν στις επαρχίες που καταλαμβάνουν και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.