Γύρισε στην πατρίδα του ο ναυαγός του Ειρηνικού

Mετά από ένα χρόνο και 2 μήνες, ο ναυαγός του Ειρηνικού- όπως έγινε γνωστός ο 36χρονος Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα- επέστρεψε τελικά στην πατρίδα του , το Ελ Σαλβαδόρ και επανενώθηκε με την οικογένεια του. 

 

Ο ναυαγός ψαράς , που ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έγινε δεκτός από δεκάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Σαν Σαλβαδόρ για να τον δουν από κοντά(φωτ).  

Η υποδοχή ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ, Τζέιμ Μιράντα, πήγε στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί, εκ μέρους της πολιτείας.  

Καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και μιλώντας με το ζόρι, ο Αλβαρένγκα είπε συγκινημένος "δεν βρίσκω λόγια να πω" και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής, για να υποβληθεί σε περισσότερες ιατρικές εξετάσεις.

"Ο Χοσέ επέστρεψε όχι μόνο από μια μακρύ και έντονο ταξίδι στη θάλασσα, αλλά ακόμα και η επιστροφή του από τις Νήσους Μάρσαλ έχει απαιτήσει πολλή αντοχή. Λόγω της κατάστασης της υγείας του, είναι πολύ σημαντικό γι 'αυτόν να λάβει επαρκή ιατρική φροντίδα και ζητούμε επίσης να γίνει σεβαστή η προστασία της ιδιωτικής ζωής του" δήλωσε ο υπουργός στους δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο. 

 

Ο Αλβαρένγκα υποστήριξε ότι είχε ξεκινήσει με το σκάφος από το Μεξικό με προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ (προς τη Διώρυγα του Παναμά) το Δεκέμβριο του 2012. Η μηχανή του σκάφους χάλασε και τον παρέσυρε η θάλασσα, υποστήριξε, για να βρεθεί τον φετινό Ιανουάριο στην άλλη άκρη του Ειρηνικού.

Μαζί του στο ναυάγιο ήταν και ένα φίλος του, ο οποίος όμως πέθανε μετά από τέσσερις μήνες στη θάλασσα, καθώς δεν μπορούσε να φάει ωμά ψάρια και πουλιά , όπως ο Αλβαρένγκα.  

Διαβάστε: Ύποπτα... καλοζωισμένος ο ναυαγός στα νησιά Μάρσαλ

Οι γονείς του άτυχου νεαρού Ιεζεκιήλ ζητούν τώρα να συναντηθούν με τον επιζήσαντα 37χρονο, για να μάθουν λεπτομέρειες για το πως πέθανε ο γιος τους και τι απέγινε η σωρός του.