Μακελειό σε “ροζ” κινηματογράφο του Πακιστάν

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι τραυματίστηκαν, όταν εξτρεμιστές ισλαμιστές επιτέθηκαν σε κινηματογράφο που προβάλει πορνό στην Πεσάβαρ, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Την ώρα της επίθεσης με χειροβομβίδες, περίπου 80 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον κινηματογράφο. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη αλλά οι ιδιοκτήτες του κινηματογράφου λένε ότι στο παρελθόν είχαν λάβει προειδοποιήσεις από τους Ταλιμπάν για να κλείσουν την επιχείρησή τους.

Η επίθεση έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έκρηξη σε άλλο κινηματογράφο στην πόλη, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

Ο κινηματογράφος Shama προβάλει εδώ και 30 χρόνια δυτικές και πακιστανικές ταινίες πορνό. Η επιχείρηση ανήκει στους Μπιλούρ, μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες της Πεσάβαρ, που θεωρείται από τους βασικούς υποστηρικτές του φιλοδυτικού και φιλελεύθερου κόμματος ANP, το οποίο , ως εκ τούτου, θεωρείται εχθρικό απέναντι στις ισλαμιστικές οργανώσεις και τους Ταλιμπάν.

Μάλιστα, το 2012 ο κινηματογράφος είχε πυρποληθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ.