Μπλόκο της Κίνας στους New York Times

Την πρόσβαση στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times μπλόκαρε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Κίνας ως απάντηση σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σχετικά με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του πρωθυπουργού.

Το Πεκίνο μπλόκαρε τόσο την αγγλική όσο και κινεζική έκδοση, ενώ σύμφωνα με τους Times παρεμποδίζει και τις όποιες αναφορές μέσω ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς blog στην Κίνα, που μοιάζει με το Twitter.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο εκπρόσωπος δεν απάντησε σε επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις, για κάποιο σχόλιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας είχε διατάξει να σταματήσει το κλείδωμα της ιστοσελίδας των New York Times, μετά από μια συνάντηση με δημοσιογράφους της εφημερίδας τον Αύγουστο του 2011.

Ωστόσο από τις 7 το πρωί της Παρασκευής η πρόσβαση τόσο στην αγγλική όσο και στη κινεζική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι αδύνατη σε 31 πόλεις της κεντρικής Κίνας.

Το αμφιλεγόμενο άρθρο είχε δημοσιευτεί περίπου στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Νέας Υόρκης), δηλαδή τα ξημερώματα για τους Κινέζους κατοίκους.