Αργεντινή: Επανεμφανίστηκε μετά από ένα μήνα απουσίας η Κίρχνερ

Σάλος είχε ξεσπάσει πριν από μερικές εβδομάδες όταν έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, θα υποβαλλόταν σε επέμβαση στο κεφάλι. Είχε ακουστεί ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή και σύντομα η χώρα θα έπρεπε να αναδείξει νέο πρόεδρο. Η εγχείριση συνέπεσε με το ξέσπασμα βίαιων ταραχών και διαδηλώσεων για την οικονομική κατάσταση της χώρας που μαστίζεται από σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που την έχουν φέρει στα όρια μιας δεύτερης χρεοκοπίας. 

Πριν από λίγες ώρες, μετά από απουσία 1 και πλέον μήνα, η πρόεδρος της Αργεντινής έκανε την πρώτη της εμφάνιση. Δήλωσε ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι υπερέβαλαν εκμεταλλευόμενοι την ασθένεια της. Ενώ άσκησε κριτική στα μίντια για τον τρόπο που παρουσίασαν το θέμα λέγοντας ότι ήθελαν να του δώσουν "μια εσάνς από Χόλυγουντ".

"Διάβαζα τις εφημερίδες και έγραφαν 'η Κριστίνα επανεμφανίζεται'. Και σκεφτόμουν: ποιο είναι το αντίθετο του επανεμφανίζεται; Το εξαφανίζεται... " δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά της.

Πάντως οι αναλυτές επιμένουν ότι οι μη συχνές εμφανίσεις της Κίρχνερ έχουν κάποιο σκοπό.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Κοινής Γνώμης του πανεπιστημίου Μπελγκράνο του Μπουένος Άιρες, Orlando D'Adamo, στο CNN "αν δεν ήταν η ασθένεια της προέδρου θα είχε περάσει απαρατήρητο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η φήμη τώρα διαδόθηκε και επικράτησε η αβεβαιότητα της άγνοιας". "Είναι πολιτική στρατηγική; Κάνει χώρο για τον υποψήφιο πρόεδρο του 2015; Ή μήπως επειδή δεν θέλει να αντιμετωπίσει καταστάσεις δύσκολες για την κυβέρνηση της; Κανείς δεν ξέρει" προσθέτει ο D'Adamo.