Γκιούλ: Η έρευνα κατά της διαφθοράς θα πρέπει να συνεχιστεί

"Παράλληλες δομές δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μέσα στο κράτος" δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ , σχετικά με το σκάνδαλο διαφοράς που έχει ξεσπάσει στους κυβερνητικούς κόλπους, με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος - που συχνά παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης ως "αντίπαλος" του πρωθυπουργού Ερντογάν και σύμμαχος του κινήματος που πρόσκειται στον διανοητή Φετουλαχ Γκιουλέν- σε συνέντευξη που έδωσε στο Haberturk λέει ότι "τα δικαστήρια πρέπει να δράσουν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις οδηγίες και θα πρέπει να προστατευτούν από ιδεολογικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα". 

Σε δηλώσεις του, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αποδώσει τις συλλήψεις αξιωματούχων του κόμματος του με την κατηγορία της διαφθοράς, σε ιδεολογικά και πολιτικά κίνητρα δικτύων μέσα στη δικαιοσύνη και την αστυνομία, που πρόσκεινται φιλικά στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και μίλησε για διεθνή συνωμοσία εναντίον της κυβερνήσεως. 

Ο πρόεδρος Γκιουλ τόνισε ότι η έρευνα κατά της διαφθοράς θα πρέπει να συνεχιστεί, φυσικά μέσα στα πλαίσια του νόμου. Ωστόσο άσκησε σαφή κριτική στην ανακοίνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, που προκάλεσε την οργή και και του πρωθυπουργού. "Το HSYK δεν είναι δικαστήριο. Δεν εγκρίνω την ανακοίνωσή τους", δήλωσε. 

Τέλος ερωτηθείς για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πει το οτιδήποτε.

Διαβάστε ακόμα:

 Στη δικαιοσύνη κατά του Ερντογάν καταφεύγει ο τουρκικός στρατός