Νέα αιματοχυσία στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 10 άμαχοι έχασαν σήμερα την ζωή τους από οβίδα που ερρίφθη από τον στρατό και έπεσε σε ένα λεωφορείο στο Χαλέπι, κατά την 17η ημέρα της επιχείρησης που πραγματοποιούν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των συνοικιών που ελέγχουν αντάρτες στην μητρόπολη αυτή της βόρειας Συρίας.

Η οβίδα έπεσε πάνω σε ένα λεωφορείο στην συνοικία Τάρεκ αλ Μπαμπ την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, λόγω των τραυματιών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται δύο παιδιά και μια γυναίκα, επισήμανε επίσης η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Μια δεύτερη οβίδα έπληξε επίσης τη ζώνη αυτή την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα της πρώτης επίθεσης, πρόσθεσε επίσης το Παρατηρητήριο.

Την Κυριακή, το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 517 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 151 παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο στρατός στις ζώνες που ελέγχουν οι αντάρτες, με βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της οργάνωσης , οι νεκροί από την έναρξη της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, ξεπέρασαν τους 130.000.

Ο πόλεμος ο οποίος συνεχίζεται σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 46.266 πολιτών, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 7.000 παιδιά και περισσότερες από 4.600 γυναίκες.