Times: Προσωπικότητα της χρονιάς ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι η "Προσωπικότητα της χρονιάς για το 2013" σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Times.

Αν και ο Ρώσος πρόεδρος έχει επικριθεί πολλάκις από τη Δύση για τις ...δικτατορικές τάσεις και πρακτικές τους, εν τούτοι ανακηρύχθηκε προσωπικότητα της χρονιάς όχι λόγω της δημοφιλίας του, αλλά εξαιτίας των ηγετικών ικανοτήτων του.

Το άσυλο στον πρώην υπάλληλο της NASA, Έντουαρντ Σνόουντεν και η αποτροπή της αμερικανικής επέμβασης στη Συρία- πείθοντας στο παρά 5' τον Άσαντ να δεχθεί την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του- ήταν οι δύο βασικές κινήσεις του Πούτιν που έφεραν τη Μόσχα στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο.  

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρώσος Πρόεδρος κατάφερε να «βάλει τρικλοποδιά» στη ρωσική αντιπολίτευση, αναγκάζοντάς την να παίζει με τους δικούς του όρους, ενώ έκλεισε τη συμφωνία και για τα πυρηνικά του Ιράν. 

Αυτές οι ενέργειες- μεταξύ άλλων- αποδεικνύουν ότι το 2013 ήταν το αποκορύφωμα της πολιτικής καριέρας του Πούτιν και "ακόμα και οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βολγκογκράντ, δύσκολα θα υπονομεύσουν τη φήμη του" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times.

Στα τέλη του Οκτωβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος κατέλαβε την πρώτη θέση στην λίστα του Forbes των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη για το 2013, αφήνοντας πίσω του τον Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης βρισκόταν στην πρώτη τριάδα των ισχυρών του Forbes, το 2011 και το 2012.