Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα στην Υεμένη διαψεύδει το θάνατό του

Σε διάψευση των πληροφοριών που τον ήθελαν νεκρό προχώρησε ο υπ' αριθμόν δύο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ο Σαουάδαραβας Σαΐντ 'Αλι-αλ-Σέχρι, σε ηχητικό μήνυμά του που ανήρτησε η οργάνωση στο διαδίκτυο, διαψεύδει ότι σκοτώθηκε από πυρά του στρατού στην ανατολική Υεμένη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Μέσω 11λεπτου ηχητικού μηνύματος με τίτλο "τα γεγονότα και τα μαθήματα", το οποίο αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες το Σάββατο, ο Σέχρι κατηγορεί τις αρχές της Υεμένης ότι είπαν ψέματα για το θάνατό του για να καλύψουν το θάνατο πολιτών σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

"Η κυβέρνηση της Υεμένης δεν έχει σταματήσει να αναλαμβάνει την ευθύνη για το θάνατο αθώων μουσουλμάνων στην αλ-Μπάντα, για λογαριασμό των ΗΠΑ και, όταν κατάλαβε ότι ο κόσμος δεν πιστεύει το ψέμα αυτό, επινόησε ένα άλλο για να τον κάνει να ξεχάσει το πρώτο, ανακοινώνοντας το θάνατο του Σαΐντ αλ-Σέχρι, σαν ο θάνατος ενός μουτζαχίντ από την Αμερική να ήταν νίκη για το ισλάμ και τους μουσουλμάνους", τονίζει στο μήνυμά του ο Σέχρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι ο υπ' αριθμόν δυο της Aqpa σκοτώθηκε μαζί με "έξι τρομοκράτες" σε επιχείρηση του στρατού στην κοιλάδα Χαντραμούτ.