Δύο συντριβές αεροσκαφών σε Αλάσκα και Ναμίμπια!

Πτώση δύο αεροσκαφών σε δύο πολύ μακρινά μεταξύ τους μέρη του πλανήτη, σε Αλάσκα και Ναμίμπια, είχαμε από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου.

Στα πιο πρόσφατα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Αλάσκας, αεροσκάφος με δέκα επιβαίνοντες κατέπεσε στην περιοχή Σεν Μέρι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών δήλωσε πως έχει εντοπιστεί το σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν τους επιβάτες.

Το Cessna 208 χάθηκε από τα ραντάρ γύρω στις 07:00, τοπική ώρα, την ώρα που πετούσε πάνω από τον ποταμό Αντρεάφσκι.

Όπως έγινε γνωστό οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ενώ αναμένεται να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις.

Αναζητούνται συντρίμμια αεροσκάφους στη Ναμίμπια - Κατευθυνόταν προς την Αγκόλα

Στο μεταξύ, αεροσκάφος του κρατικού αερομεταφορέα της Μοζαμβίκης LAM με 34 επιβαίνοντες και προορισμό την Αγκόλα συνετρίβη την Παρασκευή πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια.

Νεκροί είναι και οι 34 άνθρωποι που επέβαιναν σε αεροπλάνο των Αερογραμμών της Μοζαμβίκης με προορισμό την Αγκόλα, το οποίο συνετρίβη σε ένα εθνικό πάρκο στην βορειοανατολική Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας αυτής.

Ο αξιωματούχος Ουίλι Μπάμπτον της Αστυνομίας της Ναμίμπια δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου αυτού, του οποίου αγνοείτο η τύχη από, βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Μπουαμπουάτα, κοντά στα σύνορα με την Αγκόλα και την Μποτσουάνα.

"Το αεροσκάφος έχει καεί ολοσχερώς και δεν υπάρχουν επιζώντες", σημείωσε ο Μπάμπτον.

Η πτήση TM 470 από το Μαπούτο είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Αγκόλας, Λουάντα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την LAM.

Η Μαρλέν Μέντες, στέλεχος της LAM, ανακοίνωσε ότι η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τη βόρεια Ναμίμπια χθες Παρασκευή το απόγευμα και μέχρι στιγμής οι προσπάθειες επικοινωνίας με το πλήρωμα ήταν ανεπιτυχείς.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία LAM, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Μοζαμβίκης, παραμένει στον κατάλογο των εταιρειών που δεν τους επιτρέπεται να πετούν στον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας.