Η Αλ Κάιντα εξοντώνει και αντάρτες στη Συρία

Εκτός από τον "παραδοσιακό" εμφύλιο πόλεμο στη Συρία μεταξύ καθεστώτος και αντικαθεστωτικών δυνάμεων, μια άλλη μάχη γίνεται ταυτόχρονα- αυτή τη φορά μεταξύ των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων που σχηματίζουν το αντάρτικο κατά του Άσαντ. 

Η Αλ Κάιντα έχει εισβάλει στη Συρία, εξοπλίζοντας πολλές από αυτές τις οργανώσεις και διεκδικώντας την κυριαρχία σε πολλές επαρχίες της Συρίας. Για να το καταφέρει αυτό εκτελεί προς παραδειγματισμό αντάρτες οργανώσεων που δεν βρίσκονται υπό την προστασία της. 

Σε ένα τέτοιο επεισόδιο, το ισχυρότερο παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε" εκτέλεσε 6 μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στην οργάνωση "Ταξιαρχίες της Γκουράμπα αλ Σαμ", μια ομάδα μετριοπαθών ισλαμιστών, από τους πρώτες που εξεγέρθηκαν κατά του Άσαντ.

Το βίντεο της εκτέλεση ανέβασε στο διαδίκτυο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σε αυτό ένας άνδρας του ISIL κατηγορεί τους έξι αιχμαλώτους - ανάμεσά τους και ένα διοικητής της Γκουράμπα- για διαφθορά, κλοπές και απαγωγές.

Αφού εξηγεί ότι οι αιχμάλωτοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από ισλαμικό δικαστήριο της οργάνωσης, τους δολοφονεί με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ οι παρευρισκόμενοι ζητωκραυγάζουν "Αλλάχ Ουάκμπαρ" (ο θεός είναι μεγάλος). 

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, το βίντεο της δημόσιας εκτέλεσης γυρίστηκε στη πόλη Ταρίμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, ωστόσο η αυθεντικότητά του δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.