Συναγερμός στην Τουρκία για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Ένας άνδρας φέρεται να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο άνδρας προσπάθησε να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην Άγκυρα. Όταν αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο, τράβηξε τις υποψίες των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού. 

 

Ο ύποπτος φέρεται να είναι 50 ετών και το όνομα του είναι Tuğrul Bayır. 

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Türk και NTV, τα οποία αρχικά είχαν μεταδώσει ότι ο ύποπτος τραυματίστηκε, η πληροφορία αυτή δεν είναι αληθής, αλλά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα δύο φορές στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον ύποπτο.

Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό, όπως διευκρίνισαν και τα δύο αυτά τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα και το στέλεχος του γραφείου του που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Σύμφωνα με το NTV, ο άνδρας αυτός είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία μερικά λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι μετέβαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλου είχε μεταδώσει νωρίτερα από τα τουρκικά δίκτυα ότι ένας άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αφότου πυροβολήθηκε στο πόδι "στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού".

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο άνδρας δεν κουβαλούσε βόμβα και πως είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Υπάρχουν πάντως πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες και πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει μια επίθεση κατά κυβερνητικών στόχων.