Νεαρός μοναχός αυτοπυρπολήθηκε στο Θιβέτ

Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να δώσει ένας νεαρός μοναχός στο Θιβέτ, που αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική που ασκεί η Κίνα στις περιοχές του Θιβέτ. Ο 20χρονος Τσερίν Γκιουάλ, πραγματοποίησε την πράξη του αργά τη Δευτέρα στο νομό Μπάνμα στο Θιβέτ, στη δυτική κινεζική επαρχία Κινγκάι, μετέδωσε το ραδιόφωνο Ελεύθερο Θιβέτ με έδρα το Λονδίνο.

Ο μοναχός από το τοπικό μοναστήρι Ακιόνγκ επέζησε και η αστυνομία τον μετέφερε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου περίπου 200 Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή του. "Το νοσοκομείο είναι περιτριγυρισμένο από αστυνομικούς που έχουν επιβάλει περιορισμούς" μετέδωσε το Ελεύθερο Θιβέτ.

Η προσπάθεια του νεαρού μοναχού να αυτοπυρποληθεί είναι η τελευταία από τις περίπου 120 παρόμοιες διαμαρτυρίες Θιβετιανών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών . Ακολούθησε δε τις πρόσφατες διαμαρτυρίες κατά των τοπικών αρχών για την επιβολή της ανάρτησης της κινεζικής σημαίας.Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες Θιβετιανούς εφέτος με την κατηγορία της ενθάρρυνσης των πολιτών να θέτουν τέλος στη ζωή τους ως έσχατη πράξη διαμαρτυρίας.