Δεκάδες παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό στη Συρία

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά, είναι νεκροί στην πόλη Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει πηγή προσκείμενη στους αντικαθεστωτικούς, ο συριακός στρατός βομβάρδισε από αέρος ένα κτιριακό συγκρότημα και ένα τζαμί.

Μεταξύ των θυμάτων είναι 23 παιδιά, ηλικίας ενός μηνός έως εννέα ετών και έξι γυναίκες, ανέφερε η πηγή των αντικαθεστωτικών και επιβεβαίωσαν ομάδες διασωστών.

Όλα τα θύματα που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του κτιρίου το οποίο ισοπεδώθηκε, ανασύρθηκαν από ομάδες διασωστών.

Αλλά όσοι σκοτώθηκαν στο τζαμί είναι ακόμα θαμμένοι κάτω από τα ερείπια, δήλωσαν οι διασώστες καθώς και νοσοκομειακές πηγές.

Σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδε 32 πτώματα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Πολλά από τα πτώματα είναι ακρωτηριασμένα, με ανθρώπινα μέλη να είναι τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης των νεκρών, αδύνατη.

Σύμφωνα με αναφορές δύο παιδιά που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στο δρόμο, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Το ένα αποκεφαλίστηκε και το άλλο ακρωτηριάστηκε. Ένα δίχρονο παιδί επέζησε ως εκ θαύματος, καθώς το προστάτευσε η αγκαλιά του πατέρα του ο οποίος σκοτώθηκε.