Ταϊλάνδη: Βυθίστηκε πλοιάριο με τουρίστες

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα φέρυ που μετέφερε περίπου 200 τουρίστες, βυθίστηκε σήμερα ανοιχτά του δημοφιλούς παράκτιου θερέτρου Πατάγια της Ταϊλάνδης.

Το φέρι μπόουτ μετέφερε ξένους και ντόπιους τουρίστες από το νησί Κο Λαρν στην Πατάγια και μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 2 Ρώσοι, 1 Κινέζος και 3 Ταϊλανδοί.

Η Πατάγια, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της, έχει γίνει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρώσων και των Κινέζων τουριστών τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόξενος της Ρωσίας στην Μπανγκόκ Αντρέι Ντβορνίκοφ δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νοβόστι, ότι "τουλάχιστον οι μισοί επιβάτες του πλοίου ήταν Ρώσοι τουρίστες". Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν μεταξύ των νεκρών βρίσκονται Ρώσοι, αλλά σημείωσε ότι τουλάχιστον 3 Ρώσοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του πλοίου" που ναυάγησε, δήλωσε παράλληλα αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.