Τον βρήκαν σώο μετά από 3 μήνες που είχε χαθεί στο δάσος

Όταν τελικά εντοπίστηκε, 1100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μόντρεαλ, η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Υπερβολικά αδύναμος για να περπατήσει η να μιλήσει αλλά και εμφανώς αδυνατισμένος, ο Καναδός είχε συμπληρώσει τρεις μήνες χαμένος στα δάση της καναδικής επαρχίας του Κεμπέκ. Ο 44χρονος φυσιολάτρης, είχε ξεκινήσει την εξόρμησή του στα μέσα Ιουλίου μόνος του, με το σκεπτικό να ολοκληρώσει ένα δίμηνο κωπηλασίας κανό και διαβίωσης στη φύση.

Κατά τη διάρκεια της απίστευτης περιπέτειάς του, μια αρκούδα είχε εισβάλλει στη σκηνή του και είχε καταναλώσει όλα του τα τρόφιμα. Το σωστικό ελικόπτερο, αρχικά αδυνατούσε να απογειωθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στη συνέχεια αδυνατούσε να προσγειωθεί στο ακριβές σημείο εντοπισμού, λόγω του ανώμαλου εδάφους.

Ωστόσο, σε μια περιοχή μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά, κατέστη δυνατή τελικά η προσεδάφιση, ενώ το σωστικό συνεργείο χρειάστηκε να μεταφέρει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος αδυνατούσε να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ταξιδευτής είχε αποφασίσει να εξαφανιστεί απ’ όλους και όλα μέσα στην άγρια φύση, γι’ αυτό και κηρύχθηκε αγνοούμενος μόλις στα μέσα Οκτωβρίου.