Μαδούρο: Εμφανίστηκε το φάντασμα του Τσάβες

Το φάντασμα του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας εμφανίστηκε ενώπιον εργατών που δούλευαν σε σήραγγα του μετρό, όπως είπε ο διάδοχός του, νυν πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο.

Η μορφή του Τσάβες έχει πάρει πλέον - μετά το θάνατό του - μυθικές διαστάσεις στη Βενεζουέλα και βεβαίως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται στο έπακρο την τάση αυτή.

Ο Μαδούρο έχει πει πάντως και άλλες φορές ότι έχει δει το πνεύμα του πρώην μέντορά του. Κατά το τελευταίο περιστατικό, ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι το πρόσωπο του Τσάβες εμφανίστηκε στους εργάτες κατά τη διάρκεια της νύχτας και για μερικά δευτερόλεπτα μέσα σε μια σήραγγα του μετρό στο Καράκας.

"Μου σηκώνονται οι τρίχες από τα μαλλιά μου και μόνο που σας μιλάω για αυτό", είπε το βράδυ της Τετάρτης ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση, κρατώντας μια φωτογραφία όπου φαίνεται στον λευκό τοίχο να υπάρχουν σημάδια που μοιάζουν με μάτια και μύτη. "Ποιο είναι αυτό το πρόσωπο; Αυτό το βλέμμα είναι το βλέμμα της πατρίδας που βρίσκεται παντού γύρω μας, ακόμη και σε ανεξήγητα φαινόμενα", πρόσθεσε.

"Ακριβώς όπως εμφανίστηκε, έτσι εξαφανίστηκε. Αυτό που λέτε είναι σωστό, ο Τσάβες είναι παντού, εμείς είμαστε ο Τσάβες, εσείς είστε ο Τσάβες", δήλωσε ο Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση.