Συναγερμός στην Τυνησία από επιθέσεις καμικάζι σε τουριστικά μέρη

Ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Παλμ της λουτρόπολης Σους, κοντά στην Τύνιδα, στην τουριστική κεντροανατολική Τυνησία.

Σαν από θαύμα, η επίθεση δεν είχε άλλα θύματα πέραν του ίδιου του δράστη.  Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο καμικάζι είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εισέλθει στο ξενοδοχείο, αλλά εμποδίσθηκε από τους φρουρούς της
ασφάλειας. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, εντοπίσθηκε ως ύποπτος από τους φρουρούς και καταδιώχθηκε, πριν ανατινάξει τα εκρηκτικά στην έρημη παραλία (φωτ).

Λίγο αργότερα, οι Αρχές της χώρας συνέλαβαν έναν άνδρα που επιχείρησε να ανατιναχθεί κοντά  στον τάφο του πρώην προέδρου της Τυνησίας Habib Bourguiba, στην πόλη Μοναστίρ.

Παρά την επιτυχημένη εξέγερση του λαού με την Αραβική Άνοιξη και την πτώση του Μπεν Άλι πριν από δυόμιση χρόνια, η χώρα δεν κατάφερε ποτέ να βρει μια πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. 

Ένοπλες ομάδες δρουν σε όλη την Τυνησία ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών της κυβέρνησης του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα και φίλων της κοσμικής αντιπολίτευσης είνια συνεχής.

Παρόλα αυτά, οι βομβιστικές επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τυνησία. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν εκμεταλλευθεί το χάος στη γειτονική Λιβύη για να προμηθευθούν όπλα και να εκπαιδευθούν τους μελλοντικούς καμικάζι αυτοκτονίας.