Πεθερά αποκεφάλισε 20χρονη Αφγανή

Μια 20χρονη Αφγανή αποκεφαλίστηκε από την πεθερά της στην επαρχία Χεράτ. Στο αποτρόπαιο έγκλημα φέρεται να εμπλέκεται και ένας έφηβος, του οποίου ο ρόλος διερευνάται από την αστυνομία.

Ο Αμπντούλ Αρουφ Αχμάντι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Χεράτ ανέφερε ότι τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η άτυχη 20χρονη αποκεφαλίστηκε στις 8 Οκτωβρίου.

Το άψυχο σώμα της κοπέλας πετάχτηκε σε χαντάκι. Η αστυνομία συνέλαβε τον έφηβο που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου.

Η πεθερά της κοπέλας έχει κρυφτεί και είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων η γυναίκα είναι πιθανό να δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές του συζύγου της και να γίνει πόρνη.

"Η τραγική μοίρα της κοπέλας είναι ένα ακόμη περιστατικό που υπογραμμίζει τις συνθήκες βίας τις οποίες βιώνουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν και την ευρύτερη περιοχή", δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο μια άλλη Αφγανή αποκεφαλίστηκε από έναν διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από 10 ημέρες αλλά τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.