Πολύνεκρη τραγωδία σε Ινδουιστικό προσκύνημα

Τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό στο κεντρικό κρατίδιο της Ινδίας Μάντια Πραντές,

Ένα τεράστιο πλήθος 500.000 ανθρώπων  είχε συγκεντρωθεί κοντά στο ναό Ρατανγκάρθ, για να προσευχηθεί με την ευκαιρία της ινδουιστικής γιορτής Ναβαράτρι.

Το συμβάν σημειώθηκε σε μια γέφυρα, στην επαρχία Ντάτια, την ώρα που περίπου 25.000 άνθρωποι διέσχιζαν τη γέφυρα στον ποταμό Ινδό για να φτάσουν στον ναό. 

Μια ομάδα νεαρών που είχε κουραστεί από την αναμονή διέδωσε ότι η γέφυρα είναι ετοιμόρροπη. Εξαιτίας του πανικού, τουλάχιστον 89 πιστοί σκοτώθηκαν από το πλήθος, που τους ποδοπάτησε και τους έσπρωξε κάτω από τη γέφυρα.  

"Δεκαεπτά παιδιά και 30 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών", δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Ντ. Κ. Άρια, ο οποίος σημείωσε  ότι "δέκα άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, οπότε ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να φτάσει τους 100".

"Η τοπική κυβέρνηση έχει διατάξει έρευνα για το δυστύχημα. Έχουμε ολοκληρώσει την επιχείρηση διάσωσης. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της επαρχίας Ντάτια", διαβεβαίωσε ο Άρια.