Νέα τραγωδία με μετανάστες, ανοικτά της Αλεξάνδρειας

Τουλάχιστον 12 μετανάστες πνίγηκαν και πάνω από 116 διασώθηκαν σήμερα όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν - πιθανότατα με προορισμό τις ακτές του Μεσογείου- ανατράπηκε στα ανοικτά της της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας της πόλης, στο σημείο του ναυαγίου έχουν σπεύσει πλοία του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού και ψάχνουν για επιζώντες.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους- κυρίως Παλαιστίνιους και Σύρου- και κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε η κρατική εφημερίδα Αλ Άχραμ.

Η Αίγυπτος έχει υποδεχθεί περισσότερους 100.000 Σύρους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη με μικρά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν συνήθως υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.

 Η νέα τραγωδία στα νερά της Μεσογείου έρχεται μία εβδομάδα μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 311 μεταναστών ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Μόνο 155 από τα 500 άτομα επέζησαν από το ναυάγιο, ενώ οι δύτες ακόμα ψάχνουν και ανασύρουν σωρούς από τον βυθό της θάλασσας.