Βραβείο ακεραιότητας στο Σνόουντεν από πρώην στελέχη της CIA

"Βραβείο ακεραιότητας" απένειμε μια ομάδα πρώην στελεχών της CIA στον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Πρόκειται για μια ομάδα που αυτοαποκαλείται Government Accountability Project και έχει θεσπίσει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Sam Adams Award, ένα "συμβολικό κεράκι" για όσους δείχνουν "πίστη και αφοσίωση στην υπηρεσία".

Η τελετή απονομής έγινε στη Μόσχα και παρόντες ήταν - μεταξύ άλλων- οι: πρώην επικεφαλής της NSA, Thomas Drake, πρώην σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Jesselyn Radack, πρώην πράκτορας Coleen Rowley και πρώην αναλυτής της CIA Ray McGovern. Η τοποθεσία τηρήθηκε μυστική.

Πρώην προϊστάμενος του Σνόουντεν τον είχε καταγγείλει αλλά αγνοήθηκε η καταγγελία του

Ο Σνόουντεν είχε συγκεντρώσει υποψίες στο πρόσωπό του, όταν εργαζόταν για τη CIA, καθώς είχε επιχειρήσει να έχει παράνομη πρόσβαση σε έγγραφα για τα οποία δεν είχε αρμοδιότητα, ωστόσο μια έκθεση ανωτέρου του αγνοήθηκε, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προϊστάμενος του Σνόουντεν είχε συντάξει επικριτική έκθεση για τον υφιστάμενό του το 2009, ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη θέση του στη Γενεύη.

Συναντήθηκαν μπαμπάς και γιος Σνόουντεν

Ο πατέρας του Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, συνάντησε τον γιο του σε μυστική τοποθεσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει.

"Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και υπήρξε μεγάλη συγκίνηση", δήλωσε η ίδια πηγή υπογραμμίζοντας ότι η ώρα και το σημείο της συνάντησης δεν δημοσιοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας.