Συνέλαβαν και πάλι τον Μουσάραφ

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, συνελήφθη σήμερα από τις Αρχές, μία ημέρα μετά την εντολή της Δικαιοσύνης  να απελευθερωθεί χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ τελούσε εδώ και μήνες υπό κατ' οίκον κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας γα την υπόθεση του πρώην αρχηγού των ανταρτών Άκμπαρ Μπούγκτι, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε μια επιχείρηση του στρατού το 2006.  

Αυτή τη φορά, ο στρατηγός εν αποστρατεία, πραξικοπηματίας και πρώην πρόεδρος του Πακιστάν συνελήφθη για τις δολοφονίες περισσοτέρων από 100 ανθρώπων στο Κόκκινο Τζαμί, το 2007.   

Ο Μουσάραφ κατηγορείται ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή εφόδου στο τζαμί στον στρατό και την αστυνομία, μετά από δύο εβδομάδες έντονων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.

Τότε, εξαιτίας των συνεχών βίαιων συγκρούσεων, όπως και της μη επικύρωσης της επανεκλογής του από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μουσάραφ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στις 3 Νοεμβρίου του 2007.

Ο Μουσάραφ υπήρξε πρόεδρος του Πακιστάν από το 1999 ως την παραίτησή του, το 2008.

Έγινε Αρχηγός του Στρατού το 1998 και ντε φάκτο αρχηγός της κυβέρνησης του Πακιστάν, με αναίμακτο στρατιωτικό πραξικόπημα, στις 12 Οκτωβρίου του 1999, όπου ανέτρεψε τον τότε πρωθυπουργό Ναγουάζ Σαρίφ .

Στις 20 Ιουνίου του 2001 ορκίστηκε ο 13ος Πρόεδρος της χώρας.

Εγκατέλειψε την εξουσία και τη χώρα το 2008 αφότου υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη δικαιοσύνη, η οποία τον κατηγόρησε για τρεις υποθέσεις: τις δολοφονίες του αυτονομιστή ηγέτη του Μπαλουτσιστάν Μπούγκτι Ακμπάρ το 2006, της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007, καθώς και την παράνομη αποπομπή δικαστών το 2007.