«Είχα σχέση με μια δολοφόνο και πούλησα τα εσώρουχά της»

Ο άνθρωπος που πουλάει online προσωπικά αντικείμενα από ειδεχθείς δολοφόνους

Προσωπικά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν σε κατά συρροή δολοφόνους, πωλούνται on line από μια εταιρεία που κερδίζει από τις πωλήσεις τέτοιων συλλεκτικών αναμνηστικών. Ο Eric Holler ή Eric Gein όπως είναι το «καλλιτεχνικό» του ξεκίνησε την πρωτότυπη επιχείρησή του λόγω της διαχρονικής γοητείας που του ασκούσαν «μερικοί από τους πιο κατεστραμμένους ανθρώπους που έχουν υπάρξει».

Η ιστοσελίδα Serial Killer Ink απευθύνεται σε όσους έχουν ένα διεστραμμένο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που δε διαφημίζουν και ιδιαίτερα την ανθρωπότητα: «νεκρόφιλους, κανίβαλους, σατανικούς δολοφόνους, serial killers...». Ο αυστραλός Holler, συνήθως επικοινωνεί μαζί τους στη φυλακή όπου κρατούνται και αξιώνει ό,τι εκείνοι είναι πρόθυμοι να του δώσουν: από ζωγραφιές τους, μέχρι τούφες από τα μαλλιά τους. Στη συνέχεια, τα προωθεί διαδικτυακά.  

Ανάμεσα στα είδη που έχει ο Holler στη λίστα του, είναι τα προσωπικά αντικείμενα των διαβόητων αυστραλών σίριαλ κίλερ Ivan Milat και John Bunting. Ο Milat καταδικάστηκε για τη δολοφονία επτά νεαρών περιπατητών στο δάσος του Belanglo, νότια του Σίδνεϊ, μεταξύ των ετών 1989 και 1992. Τα θύματα απήχθησαν, πυροβολήθηκαν, μαχαιρώθηκαν και ένα από αυτά αποκεφαλίστηκε- το κεφάλι της άτυχης γυναίκας δε βρέθηκε ποτέ. 

Ο Bunting, μαζί με τον φίλο του Robert Joe Wagner, βασάνιζαν με φρικτό τρόπο τα θύματά τους πριν τα δολοφονήσουν- καταδικάστηκαν για 8 φόνους. Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, μαγείρεψαν και έφαγαν τις σάρκες ενός από τα θύματά τους.

Ο ίδιος πάντως επιμένει, ο Holler, ότι με αυτό που κάνει δεν ηρωποιεί τους αδίστακτους εγκληματίες απλά τονίζει ότι έδειξε έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το έγκλημα από πολύ μικρή ηλικία. 

Αυτή λοιπόν η ροπή του, τον έφερε δίπλα στα «είδωλά» του με αρκετούς από τους οποίους ανέπτυξε και φιλικά αισθήματα. Δεν παραβλέπω τι έχουν κάνει, αλλά δε τους βλέπω όπως κάποιος βλέπει ένα ντοκιμαντέρ. Έπειτα από χρόνια γνωριμίας, βλέπω μια διαφορετική πλευρά τους», σημειώνει. 

Ο Holler δε διστάζει να αποκαλύψει στο news.com.au, ότι κάποτε συνδέθηκε ρομαντικά και με μια κατά συρροή δολοφόνο την Christa Pike, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά της είδη. Η Pike σε ηλικία 18 ετών δολοφόνησε με απίστευτη μανία μια 19χρονη την οποία αφού τη χτύπησε βάναυσα στο τέλος συνέθλιψε το κεφάλι της με ένα τούβλο- μάλιστα, κράτησε και ως σουβενίρ και ένα κομμάτι του κρανίου της. «Ήμασταν πολύ στενοί φίλοι για αρκετό καιρό. Όταν καταδικάστηκε, μου ζήτησε να την παντρευτώ έτσι ώστε να έχει μια κάπως φυσιολογική ζωή πριν εκτελεστεί... Έπειτα από την έφεση, ο γάμος αναβλήθηκε». Φανταστείτε ωστόσο, τι αναταραχή προκάλεσε όταν ζήτησε από την παρολίγον σύζυγό του να του δώσε ένα εσώρουχό της που θα πουλούσε και μια τούφα από τα μαλλιά της...

Οι διαφημίσεις των αποκτηθέντων και οι επακόλουθες πωλήσεις προκάλεσαν την οργή της μητέρας του θύματος που χτύπησε τον Holler, χωρίς ωστόσο εκείνος να μετανιώσει για ότι προώθησε.

Ivan Milat και μια από τις επιστολές του που δόθηκαν προς πώληση

 

Ο John Bunting

Μια ζωγραφιά που ανήκει στον κατάδικο, Joseph Druce

Ο Eric Holler, δεξιά, με τον Salerno Strangler

Ο καταδικασθείς δολοφόνος Roderick Ferrell μαζί με τον Eric Holler