Ο βασιλιάς της Ιορδανίας σε στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά

Δείτε το βίντεο

Ο Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας, δεν είναι ένας συνηθισμένος βασιλιάς που κάθεται στο θρόνο του και μοιράζει εντολές από την ασφάλεια του παλατιού του. Ο 55χρονος σύζυγος της πανέμορφης Ράνιας, είναι ιδιαίτερα μάχιμος, είναι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας και μόλις πρόσφατα εντυπωσίασε τους συμπατριώτες του όταν ηγήθηκε μιας στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική αυλή, δείχνει τον δυναμικό μονάρχη με πλήρη στρατιωτική εξάρτηση, να κρατά ένα όπλο που μοιάζει με M16 και να ανταποκρίνεται πλήρως στο σενάριο της άσκησης. Ο Αμπντάλα μετά την αποτρόπαιη θανάτωση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές που κυριολεκτικά τον έκαψαν ζωντανό, το 2015, ορκίστηκε να βάλει τέλος στον παραλογισμό των εξτρεμιστών. 

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του, εντάχθηκε στη βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στο Σάντχαρστ το 1980 και έγινε επίλεκτος πιλότος ελικοπτέρων επίθεσης Cobra. Το 1994 ανέλαβε τη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Ιορδανίας και άλλες επίλεκτες μονάδες ως ταξίαρχος αναδιαρθρώνοντας τη μικρή ομάδα στη σημερινή επίλεκτη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων δύο χρόνια αργότερα.