Τουλάχιστον 100 νεκροί από τα 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Πολλές δεκάδες εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια

Τουλάχιστον 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες εγκλωβισμένους έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Ινδονησία.  

Η δόνηση έπιασε τον κόσμο στον ύπνο, αφού σημειώθηκε στις 5 το πρωί τοπική ώρα με επίκεντρο 130 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, στη βόρεια Σουμάτρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, τζαμιά και καταστήματα ισοπεδώθηκαν στη μικρή πόλη της Meureudu, όπου ο εγκέλαδος ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, δηλαδή σεισμικά κύματα.

Τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τον αριθμό των θυμάτων ενώ στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής έχει σημάνει συναγερμό για τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν και δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Για το έργο αυτό, βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται για να μετατοπίσουν τα συντρίμμια.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τοπικό μέσο ότι είδε κατοίκους της περιοχής να περιφέρεται στους δρόμους, μη μπορώντας να επιστρέψουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους και φοβούμενοι τους μετασεισμούς.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...