Γνωρίστε έναν πραγματικό Ταρζάν που έζησε στη ζούγκλα για 40 χρόνια!

Αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξη των γυναικών

Φανταστείτε αυτό το σκηνικό: Έναν άντρα ντυμένο με "ρούχα" από φλοιούς δέντρων και από φύλλα, ενώ μασουλάει έναν αρουραίο που έπιασε σε μια από τις αυτοσχέδιες παγίδες του στο δάσος όπου ζει. Όχι δεν πρόκειται για ήρωα ταινίας αλά Ταρζάν, αλλά για έναν πραγματικό άνθρωπο της ζούγκλας.

Ο Ho Van Lang, είναι 44 ετών και τα τελευταία 40 χρόνια ζούσε απομονωμένος στις αφιλόξενες ζούγκλες του Βιετνάμ στην περιοχή Tay Tra της επαρχίας Quang Ngai, όπου ο πατέρας του Ho Van Thanh, 85 ετών, εγκατέλειψε τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, το 1972. 

Ο γηραιός άντρας, ένας βετεράνος του στρατού, αποφάσισε να αποχωριστεί τις ανέσεις όταν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, σκοτώθηκε η γυναίκα του και δυο από τα τέσσερα παιδιά του. 

Οι απομονωμένοι από τον κόσμο άντρες, έφτιαχναν καλύβες από κορμούς ξύλων, ξεδιψούσαν με νερό από τα ποτάμια και ικανοποιούσαν την πείνα τους με φρούτα, μέλι, αλλά και κρέας από μαϊμούδες, σαύρες, βατράχια και φίδια. Μαζί με τον αδελφό του, ο Lang πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή ζώντας στο αφιλόξενο πολλές φορές περιβάλλων της ζούγκλας. Όλα αυτά τελείωσαν το 2013, όταν οι ντόπιοι τους εντόπισαν και με σύμμαχο τις τοπικές αρχές, τους έπεισαν -μάλλον τους ανάγκασαν -, να επιστρέψουν στον πολιτισμό.  

Σύμφωνα με τον Alvaro Cerezo, ο οποίος εντόπισε τον 44χρονο και την οικογένειά του, ο πατέρας του Lang υπέφερε από "βαθιά φοβία επανένταξης στον πολιτισμό, καθώς δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει". 

"Πάντα δραπέτευαν όταν έβλεπαν ανθρώπους από απόσταση", λέει ο ίδιος σύμφωνα με την New York Post. 

Στο ντοκιμαντέρ που κατέγραφε τον Lang κατά τη διάρκεια της επανένταξής του στη σύγχρονη κοινωνία, ο Cerezo πείθει τον 44χρονο να επιστρέψει στη ζούγκλα όπου πέρασαν μαζί μερικές ημέρες προκειμένου να του διδάξει ορισμένα κόλπα επιβίωσης. 

Η επιστροφή του στον "καλό" κόσμο, δεν ήταν εύκολη δουλειά- ο 44χρονος δυσκολεύεται να καταλάβει τα βιετναμέζικα, κατανοεί τον χρόνο μόνο με την πορεία του ήλιου, αδυνατεί να κατανοήσει τον ηλεκτρισμό και το σπουδαιότερο; Δε γνώριζε την ύπαρξη του άλλου φύλου μιας και ο πατέρας του δεν του είχε πει τίποτα για τις γυναίκες! 

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Lang ουδέποτε είχε σεξουαλική επιθυμία...", λέει ο Cerezo και σημειώνει ότι παρά το γεγονός δεν γνωρίζει τη διαφορά καλού και κακού, είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος που γνωρίζει και τονίζει ότι επιθυμία του είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει πίσω στη ζούγκλα.