Χάος στο Ρίο: Γιαπί το Ολυμπιακό Χωριό, καταρρεύσεις, βιασμοί και κλοπές

Δίχως τέλος τα προβλήματα σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους φιλοξενίας

Όταν ο Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο Ολυμπιακό Χωριό, προσπαθούσε για ένα τέταρτο να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του. Τελικά ζήτησε άλλο κλειδί

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι πτώματα και ανθρώπινα μέλη επιπλέουν στα νερά του κόλπου του Ρίο ντε Τζανέιρο και οι θάλασσες είναι τόσο μολυσμένες που οι αθλητές φοβούνται για την υγεία τους, νέες απίστευτες πληροφορίες φτάνουν για την κατάσταση στο Ρίο, τέσσερις μόνο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή 5 Αυγούστου. 

Ρίο 2016: Πτώματα στις παραλίες που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Γιαπί το Ολυμπιακό Χωριό – Καταρρέουν αθλητικές υποδομές 

"Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέπτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε ότι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε. Κι αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι άλλες αποστολές, όπως η ιαπωνική, όπου είχαν διαρροή αερίου". Έτσι περιγράφει την κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό ο αρχηγός της ελληνικής εποστολής, Ισίδωρος Κούβελος.   

Πλημμύρισαν τα δωμάτια της ελληνικής αποστολής στο Ρίο 

Εκτός από το Ολυμπιακό Χωριό, τα προβλήματα είναι τεράστια και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Τελευταίο περιστατικό, η κατάρρευση της βασικής εξέδρα στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, σημείο εκκίνησης της Ιστιοπλοΐας – το άθλημα αρχίζει στις 8 Αυγούστου.

Κλοπές αποστολών και βιασμοί  

Οταν η αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας έφτασε πρό ημερών στο Ολυμπιακό Χωριό, οι υπεύθυνοι απεφάνθησαν πως οι εγκαταστάσεις που προορίζοντας για τους αθλητές από την χώρα των καγκουρό, ήταν μη κατοικήσιμες. Μετά την σχετική διαμαρτυρία και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αποφασίσθηκε η μετεγκατάσταση της αποστολής σε άλλο μέρος του Χωριού.
Οταν όμως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς, οι Αυστραλοί αθλητές και συνοδοί διαπίστωσαν ότι τους έλειπαν αρκετές επίσημες φανέλες και ο ατομικός ηλεκτρονικός υπολογιστής ενός μέλους από την ομάδα της ποδηλασίας.  

Σοκ προκλήθηκε σήμερα και από την είδηση για τον βιασμό μιας γυναίκας πυροσβέστη από έναν άνδρα σεκιούριτι μέσα στο Ολυμπαικό χωριό, την ώρα που η γυναίκα κοιμόταν σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο. Ο άνδρας συνελήθφη.