ΒΙΝΤΕΟ: Παιδιά εξαναγκάζονται να καταπιούν ζωντανά ψάρια

Η μυστική συνταγή και η τελετουργία, για λόγους υγείας

Στο παρακάτω βίντεο, παιδιά στην Ινδία δείχνουν ανήσυχα καθώς δέχονται με πίεση και ενίοτε με βία να βάλουν στο στόμα τους και να καταπιούν ένα ζωντανό ψάρι ως μέρος μιας τελετουργίας που βοηθά όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Στο Hyderabad's Exhibition Ground, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 άνθρωποι, όλων των ηλικιών για να παραστούν στην ετήσια αυτή τελετή κατά τη διάρκεια της οποία πρέπει να φάνε το εν λόγω ψάρι.

Οι ασθενείς συγκεντρώνονται κάθε Ιούνιο προκειμένου να καταπιούν το ψάρι που είναι γεμιστό με μια πάστα από βότανα, με την ελπίδα ότι θα τους βοηθήσει στην αναπνοή. Η θεραπεία αφορά σε μια μυστική φόρμουλα από βότανα, που γνωρίζει μόνο η οικογένεια Bathini Goud και η οποία περνάει από γενιά σε γενιά. Στο βίντεο φαίνονται τα μέλη της οικογένειας, να βάζουν τα ψάρια βαθιά στο λαιμό παιδιών και ενηλίκων, για να σιγουρευτούν ότι το ψάρι θα βρει τον τελικό προορισμό τους. 

Η οικογένεια, ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη μέθοδος - χρησιμοποιείται σαρδέλα ή μουρούνα -, προέρχεται από το 1945, από έναν ινδουιστή άγιο.