Σκηνή σοκ: Γονείς δένουν το παιδί τους σε μια πέτρα

"Σε αυτό το σημείο έχει πολύ κίνηση, οπότε δεν έχω άλλη επιλογή"

Η 15 μηνών Shivani είναι δεμένη έξω από ένα εργοτάξιο στη δυτική Ινδία - το πόδι της είναι τυλιγμένο γύρω από μια πλαστική ταινία που καταλήγει σε μια πέτρα. Ξυπόλυτη και καλυμμένη στη σκόνη, κάθεται σε αυτό το σημείο για εννέα ώρες κάθε μέρα, υπό θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η μητέρα της, ονόματι Sarta Kalara, δικαιολογεί τη πράξη της λέγοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή, παρά τα κλάματα της μικρής. Εκείνη και ο σύζυγός της, σκάβουν λάκκους για για περνούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης Ahmedabad - μια εργασία που αποφέρει στον καθένα 250 ρουπίες (περίπου 3,8 δολάρια την ημέρα).

"Τη δένω για να μη βγαίνει στο δρόμο. Ο γιος μου είναι τριάμισι ετών, οπότε δε μπορεί να την προσέχει", λέει η 23χρονη στο Reuters. "Σε αυτό το σημείο έχει πολύ κίνηση, οπότε δεν έχω άλλη επιλογή. Το κάνω για λόγους ασφάλειας", δικαιολογείται.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην Ινδία υπάρχουν πάνω από 40 εκατομμύρια εργάτες, η πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και οι περισσότεροι είναι φτωχοί μετανάστες οι οποίοι μετακινούνται από μέρος σε μέρος, για την κατασκευή υποδομών στις ακμάζουσες πόλεις της Ινδίας. Οπότε, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να συναντήσει κανείς παιδιά, τα οποία είναι βουτηγμένα στη λάσπη και την άμμο ενώ οι γονείς τους λείπουν για την εργασία τους...