Μαλαισία-MH370: Νέα συντρίμμια αεροσκάφους ξεβράστηκαν

Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα πτερύγιο του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας, τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί αλλά, σε πρώτη φάση, δεν δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370.

Τα νέα ευρήματα θα πρέπει να εξεταστούν από την διεθνή ομάδα εμπειρογνομώνων στην Τουλούζη, όπως έγινε και με το κομμάτι φτερού που η Μαλαισία επιβεβαιώσε ότι ανήκει στο εξαφανισμένο Μπόινγκ.

Σε έκτατο τηλεοπτικό του διάγγελμά του το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι το πτερύγιο αεροσκάφους που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ανήκει στο Boeing 777 της Malaysia Airlines - γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, η εισαγγελία του Παρισιού εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για "πολύ ισχυρές ενδείξεις" ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξεταστεί και το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε στο νησί, μαζί με το πτερύγιο, σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα.

Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα,  τον Μάρτιο του 2014. Ξαφνικά, μετά από μία ώρα, εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος από τα ραντάρ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπλοΐας.