Βιαστής φοιτήτριας στο Δελχί: Δεν έπρεπε να αντιστέκεται, έπρεπε να κάτσει

Δυο και πλέον χρόνια μετά, ο ομαδικός βιασμός της 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί σοκάρει. Η κοπέλα είχε πάει σινεμά με ένα φίλο της. Όταν επέστρεφαν επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο. Οι πέντε άνδρες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό επιτέθηκαν στο αγόρι, το χτύπησαν και το ακινητοποίησαν και βίασαν ο ένας μετά τον άλλον την κοπέλα. Η 23χρονη κατέληξε λίγο αργότερα από τα βαριά τραύματα που της προκάλεσαν.

Μάλιστα η υπόθεση έδειξε ότι δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου: οι βιασμοί είναι ο καθημερινός εφιάλτης γυναικών αλλά και κοριτσιών ακόμη και νηπιακής ηλικίας στην Ινδία.

Ένα έγκλημα που τις περισσότερες φορές μένει ατιμώρητο.

Ο Mukesh Singh (Μουκές Σινχ), ο άνδρας που οδηγούσε το μοιραίο λεωφορείο εκείνο το βράδυ στο Δελχί, μίλησε στην Leslee Udwin του BBC.

Τα λόγια του σοκάρουν!

Ο άνδρας που περιμένει την εκτέλεση της θανατικής του καταδίκης για τον άγριο βιασμό της 23χρονης, δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. "Ένα αξιοπρεπές κορίτσι δεν θα τριγύρναγε έξω στις 9 το βράδυ. Ένα κορίτσι είναι πολύ πιο υπεύθυνο για το βιασμό από ένα αγόρι" λέει. Και συνεχίζει: "οι δουλειές και η φροντίδα του σπιτιού είναι για τα κορίτσια, όχι οι βόλτες στις ντισκοτέκ και τα μπαρ, αυτά είναι λάθος, τα ρούχα τους είναι λάθος. Μόνο το 20% των κοριτσιών είναι καλά".

Τα λόγια του για το θύμα του είναι ακόμη πιο σκληρά: "έχουμε δικαίωμα να δώσουμε σε αυτές τις γυναίκες ένα μάθημα... έπρεπε να το ανεχτεί... όταν τη βίαζαν δεν έπρεπε να αντιδράει. Έπρεπε να μείνει σιωπηλή και να δεχτεί το βιασμό. Τότε θα την είχαν βιάσει και θα την είχαν αφήσει, θα είχαν χτυπήσει μόνο το αγόρι", λέει ο Σινχ.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι απλώς οδηγούσε το λεωφορείο και δεν συμμετείχε στο βιασμό.

Για τη θανατική ποινή που του επεβλήθη λέει: "η θανατική καταδίκη θα κάνει ακόμη πιο επικίνδυνα τα πράγματα για τα κορίτσια. Όταν κάποιος τις βιάζει, δεν τα τις αφήνει όπως κάναμε εμείς. Θα τις σκοτώνει. Παλαιότερα όταν βίαζαν έλεγαν 'άστη, δεν θα πει τίποτα'. Τώρα οι βιαστές θα τις σκοτώνουν".