Παλαιστινιακή ρουκέτα έπληξε ισραηλινή συναγωγή – Νεκρό 4χρονο αγοράκι

Μια ρουκέτα η οποία εβλήθη από τη Γάζα έπληξε μία συναγωγή στην πόλη Ασντότ του Ισραήλ σήμερα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Έχουν προκληθεί ζημιές στο σημείο και ένας αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε από θραύσματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα πριν από την έναρξη της βραδινής προσευχής ενόψει του εβραϊκού Σαββάτου. Η πόλη Ασντότ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Γάζα. 

Επιπλέον, ένα τετράχρονο αγοράκι σκοτώθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα, η οποία έπληξε αγρόκτημα κοντά στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές πηγές ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα «πληρώσει ακριβά» για τον θάνατο ενός 4χρονου αγοριού. "Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών) θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» που ξεκίνησε την 8η Ιουλίου", δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Με τον θάνατο του παιδιού, οι πολίτες που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από τα Παλαιστινιακή πυρά από την έναρξης της σύγκρουσης 8 Ιουλίου, ανέρχονται σε 4.

Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Η Χαμάς και άλλες οργανώσεις έχουν εκτοξεύσει σήμερα περισσότερες από 25 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 άνθρωποι.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει εξαπολύσει σήμερα 25 αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άνθρωποι, ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα.