Νοσοκομείο βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα

Ένα νοσοκομείο στον παλαιστινιακό θύλακα, Άσραφ αλ Κούντρα, επλήγη από οβίδα των Ισραηλινών. Πρόκειται για το νοσοκομείο των Μαρτύρων αλ Άκσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Στον όροφο όπου έπεσε η οβίδα στεγάζεται μια μονάδα εντατικής θεραπείας και χειρουργεία.

Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Κούντρα.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και περισσότεροι από 16 τραυματίστηκαν από την οβίδα. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.

Γενική απεργία και οργή στη Δυτική Όχθη

Η οργή και η γενική απεργία σε ένδειξη αγανάκτησης για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς παρέλυσαν σήμερα την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 140 άνθρωποι, σε μεγάλο ποσοστό άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους από τα αλλεπάλληλα κύματα βομβαρδισμών.

Η έκκληση για την απεργία απευθύνθηκε από τα συνδικάτα και πολλά ισλαμιστικά κινήματα, πριν λάβει επίσης την υποστήριξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού.

Σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι γνώρισαν χθες την πιο αιματηρή ημέρα από τις 8 Ιουλίου, οπότε άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θυλάκου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ραμάλα ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στη Ναμπλούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 514 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.